Karl Ove og mig #3

Bum. Ja. Karl Ove har besat mig. Han er over det hele. Her, der og alle vegne. Og hvordan går det så?

Tjoh, det går godt. Jeg er midt i bind 4, og det må jeg sige kommer bag på mig. Ikke så meget fordi det er mange sider, men mere fordi at jeg har gidet at læse så mange sidder af samme forfatter ud i en strækning. Det er immervæk omtrent totusinde sider, som jeg indtil videre har ædt mig igennem. Og hvad kan man så sige om de foregående treethalvt bind? Det er velskrevet. Så uhyggeligt velskrevet. Det går lige i mellemgulvet, lige i lattermusklerne, lige i hjernen. Det er barnemad, det er hjerneguf. Og selvom jeg kun har læst omtrent halvdelen af værket, så gruer jeg for når jeg vender sidste side, for hvad skal man så? Hvad sker der efter stilheden?

Og lige et udsnit fra en scene i bind 4, hvor 18-årige Karl Ove har inviteret til studenterfest hjemme, mens moderen er ude:

“Hun var mørk, alt ved hende var mørkt, tilmed tøjet, hun var den eneste der ikke gik i den røde dragt, men i en sort bluse, en sort nederdel og sorte strømpebukser. Vil du med ind på værelset derinde, hviskede jeg, hun nikkede, jeg havde drukket meget, og tænkte at det ville forandre alting, for nu var jeg jo pisseligeglad, var ikke nervøs over noget, og jeg tog mine nøgler frem og låste døren op ind til mit værelse, holdt armen om hende, hun tog den lille taske af, som havde hængt over skrå på brystet, lagde sig på min seng, for det gennem mig, jeg trak hendes bluse op over hovedet, kyssede de mørke brystvorter, gned hovedet mellem dem længe, nu sker det, tænkte jeg, nu har jeg en pige her, nu skal jeg i seng med hende, og mine ben rystede da jeg rejste mig for at trække hendes strømpebukser af, hun lod mig gøre det, jeg trak mine bukser af, nu skete det, hun var nøgen, hendes hud lyste hvidt i mørket, jeg strøg hånden mellem hendes ben og mærkede det krøllede, men alligevel glatte hår, og jeg var nøgen, og jeg vred kroppen lidt, hun sagde, du ligger så tungt, jeg rejste mig lidt op, og så rørte min pik hendes hår, jeg pressede lidt, længere ned, sagde hun, det gjorde jeg, og der var der vådt og blødt og så nej, nej, for fanden, nej, nej, nej.

Lange, stødagtige ryk gik gennem mig mens hun lå med åbne øjne og stirrede op på mig.

Nej, nej, nej.

Jeg var ikke engang kommet ind i hende. Et par centimeter måske. Og så var det overstået. Jeg faldt ned oven på hende og kyssede hende på halsen. Hun skubbede mig væk og rejste sig halvt op. Jeg rakte ud efter hende, tog hende på brysterne, men hun rejste sig bare, tog trusser og strømpebukser på og gik ud af værelset.”