Mænd uden kvinder

Haruki Murakami Mænd uden kvinderJeg har fået en flotter sag ind af døren. Haruki Murakamis nyeste udgivelse, nemlig novellesamlingen Mænd uden kvinder, som udkommer på Forlaget Klim d. 8 september. Og denne samling skal jeg anmelde for Atlas, og jeg glæder mig! Følg med om et par uger, hvor jeg meget gerne skulle ha’ nået at skrive nogle bevingede ord herom.

Bagsiden siger:
Syv noveller, der handler om den svære kærlighed. Om ikke at kunne se og ikke kunne forstå den anden. Om at miste eller ikke kunne få. Almindelige hverdagsfortællinger, og så alligevel ikke. For katten forsvinder, månen er af is – og i den sidste novelle vendes Franz Kafkas “Forvandlingen” på hovedet, og vi oplever en skæv og uforbeholden kærlighed.

Haruki Murakami bevæger sig som altid frit mellem det realistiske og det groteske, og selv omtaler han denne bog som “en række historier, der behandler ensomhed og isolation og forsøger at få fat på, hvad disse tilstande – som de fleste jo kender til – betyder på et følelsesmæssigt plan.”